![]() |
Technologie potravin
Navazující magisterský program,
Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Stanete se odborníkem na technologii výroby potravin, procesní řízení výrobních jednotek a získáte předpoklady pro vedení celého potravinářského provozu. Porozumíte problematice lidské výživy a získané znalosti uplatníte v praxi jak při minimalizaci nežádoucích nutričních změn v procesu výroby, tak při vývoji nových výrobků. Prohloubíte si zároveň své vědomosti o fyzikálně-chemické, biochemické a mikrobiologické podstatě základních procesů uplatňujících se při výrobě a skladování potravin. Získáte kvalifikaci pro zajištění správné hygienické a výrobní praxe a účinné řízení rizik ohrožujících bezpečnost potravin, seznámíte se i s mezinárodními potravinářskými standardy (GFSI a ISO normy). Při zpracování odborných projektů a diplomové práce budete spolupracovat s provozovateli potravinářských podniků a dozorovými orgány na řešení aktuálních úkolů a výzev. Jako absolvent programu se uplatníte v potravinářském a biotechnologickém průmyslu, v oblasti bytové chemie a kosmetiky, ve výzkumu a vývoji, při výkonu kontrolní a inspekční činnosti nebo v samostatném podnikání souvisejícím s výrobou potravin a pokrmů. Uplatnění
Detaily programu
|
- Domovská stránka
- O ústavu
- Studium
- Studuj VODU
- Bakalářské studium
- Magisterské studium
- Doktorské studium
- Celoživotní vzdělávání
- Středoškolská odborná činnost
- Věda a výzkum
- Spolupráce
- Činnost v národních a mezinárodních odborných společnostech
- Mezinárodní studijní programy
- Studijní pobyty mimo Evropu pro doktorandy
- Spolupráce na komerčních projektech
- Tvorba technických norem
- Přístrojové vybavení
- Popularizace, média
- Kontakt